Blog

Sararmış dişler ve diş sararması günümüzde en sık rastlanan ağız ve diş sağlığı şikayetleri arasına girer. Dişlerin sararması farklı nedenlerden dolayı meydana gelebilir. Ancak sebebi ne olursa olsun kötü bir görünüme neden olur.

Bu da özellikle toplum içinde ya da sosyal yaşantıda rahat bir şekilde gülünememesine neden olur. Ayrıca kişiler bu durumdan rahatsız olduğu için istediği gibi konuşamaz. Böylece sosyal hayatta oldukça büyük sorunlar yaşanabilir.

Dolayısıyla dişleriniz sararmaya başlamışsa veya sararmışsa, evde diş beyazlatma yöntemleri önemlidir. Ancak bunların yanı sıra profesyonel yardım da alınmalıdır. Zira evde yapabileceğiniz işlemler, en etkili çözümleri almanıza yardımcı olmaz.

Çene Cerrahı Mustafa Taha YAŞAR alanında uzman olarak dişlerinizi kısa sürede eski beyazlığına geri kavuşturur. Böylece sosyal hayatınıza kaldığınız yerden devam edebilir, bembeyaz bir gülüşe sahip olabilirsiniz.

Dişler Neden Sararır?

Dişleri ne sarartır? Bunun için temel olarak iki etmen vardır. Bunların birincisi, yapısal olarak sarı renkte olduğudur. Ancak ikinci neden en sık rastlanan sebeplerden olan, yeme-içmeye bağlı şekilde oluşan renklenmedir.

Bu kendini farklı şekilde gösterebilir. Örnek olarak antibiyotik kullanımı buna sebep olabilir. Bunun yanı sıra sigara, çay ve kahve tüketimi de bozukluklara bir nedendir. Bunun yanı sıra şu gibi nedenler de vardır;

  1. Ağız ve diş bakımının kötü yapılması
  2. Diş minesinin zarar görmesi
  3. Genetik yatkınlık

Bunların yanı sıra hamilelik ardında kullanılan bir takım ilaçların, bebeklerin diş rengini etkileyebilmektedir. Eğer renklendirme iç tabakada oluşmamışsa, yüzeysel bir yapısı bulunuyorsa diş temizliği yapılmalıdır.

Diş Sararması Nasıl Önlenir

Diş Sararması Nasıl Önlenir?

Diş sararması nasıl temizlenir? Bunun için kişilerin tükettikleri gıdalara dikkat etmesi en büyük şarttır. Zira bir takım besinler, dişlerde leke yapabilmektedir. Eğer özen gösterilmezse bir süre sonra renklenmelere neden olabilir.

Bu sebeple ağız ve diş hijyenine dikkat etmek şarttır. Günde iki defa dişlerin doğru bir şekilde fırçalanması şarttır. Bunun yanı sıra diş ipi de kullanılmalıdır. Şekerli ve tatlı gıdalar tüketilmişse ve dişlerin fırçalanması mümkün değilse bol su kullanarak ağzın çalkalanmasına önem gösterilmelidir.

Bunun yanı sıra diş hekimi tarafından önerilen gargara ürünleri de değerlendirmelidir. Böylece dışarıda olsanız bile gargara ile kısa sürede çözüm bulabilirsiniz.

Sararmış Dişler Nasıl Beyazlatılır?

Diş sararması nasıl temizlenir, profesyonel diş hekimleri tarafından temizlenir. Burada diş yüzeyi temizlenerek, dişin esas rengi meydana getirilir. Karbamit-peroksit ya da hidrojen peroksit gibi kimyasallarla da açılabilir. Temel olarak iki yöntem vardır.

Home Bleaching olarak da bilinen ev tipi diş beyazlatmada, ağızdan özel olarak ölçüler alınır. Ardından şeffaf ve yumuşak ince bir plak hazırlanır. Diş hekiminin verdiği şırınga halindeki jel ilaç, plağın içine uygulanır. Ağız içine takılarak, kişinin kendisi tarafından uygulanır. Günde 2 ile 4 saat uygulamak, 1 hafta sürede diş dokusunda yeterli beyazlatma sağlayabilir. Beyazlama miktarı ayarlanabilir.

Dişlerin aniden sararması gibi durumlarda çözüm için Office Bleaching olarak da bilinen, Klinik Tipi Diş Beyazlatma da uygulanabilir. Burada diş hkeimi tarafından yüksek konsantrasyonda beyazlatma ajanları uygulanarak 45 dakika ile 1 saat arasında sürede bitirilir. Dişeti, yanak ve dudak dokularından izole edilir.

Kimyasallar diş yüzeyine uygulandıktan sonra bekleme süresine geçilir. Lazer ya da UV ışınlarıyla beyazlatma ajanı aktive edilir. Böylece kısa sürede çözüm bulunabilir. Eğer kısa sürede çözüm almak isteniyorsa her iki yöntem tercih edilebilir.

Eğer kısa sürede dişlerinizi beyazlatmak istiyorsanız, evde kullanabileceğiniz yöntemler size kısa sürede çözüm sağlamaz. Eğer kısa sürede olumlu sonuçlar görmek istiyorsanız, Diş hekimi Mustafa Taha YAŞAR size özel çözümlerle, istediğiniz dişlere kavuşmanıza yardımcı olmaktadı.

Evde Diş Beyazlatma Yöntemleri

Evde Diş Beyazlatma Yöntemleri

Sararan dişler doğal yollarla nasıl beyazlatılır konusunda  yapılan birçok yanlış bulunur. Dişleri uzun süre fırçalamak ya da karbonat kullanılması bunların en sık rastlananları arasındadır. Bu da beraberinde dişlere ve diş etlerine zarar verir.

Dolayısıyla normal ağız ve diş sağlığı yöntemleri haricinde alanında profesyonel olan diş hekimlerine gidilmesi gerekir. Tüm diş beyazlatma yöntemleri kişilere özel olarak yapılmaktadır. Beyazlatma için kullanılabilecek yöntemler kişilere ve hekimlerin tercihine göre değişkenlik arz eder.

Diş Nasıl Beyazlar?

İnsan vücudunun en önemli organlarından biri olan dişlerimiz zaman zaman sararabilir. Genelde kahve tüketimi ve sigara ile bağdaştırılan bu olayın başka nedenleri de olabilir. Birçok insan gülüşleri sırasında ortaya çıkan sararmış dişlerden kurtulmanın yollarını arıyor. Bizler de bu yazımız da diş nasıl beyazlar sorusuna yanıt vermeye çalışacağız.

Sigaradan Sararan Dişler Nasıl Beyazlar?

Yukarıda belirttiğimiz gibi diş sararmalarının en sık nedenlerinden biride sigara tüketimidir. Sigara içen bireylerde diş sararması daha sık görülür. Ancak bununda hekim yöntemleri ile beyazlatılması mümkün. Sigaranın katran ve zifir maddeleri dişlere yapışarak bu görüntüyü oluşturur. Rahatsız edici olan bu sararma ile mücadele için internette birçok tarif verilmektedir.

Diş beyazlatma sorununa çözüm ararken birçok yöntem görebilirsiniz. Ancak yanlış bilinen uygulamalar ile dişlerinize daha çok zarar verebilirsiniz. Bu yüzden yapacağınız en güvenilir yöntem diş hekimine başvurmaktır. Diş hekiminiz doğru yöntemlerle kısa süre içerisinde beyaz dişlere kavuşmanızı sağlayacaktır.

Kemik Rengi Sarı Olan Diş Nasıl Beyazlar?

Diş nasıl beyazlar özelinde sigara ve kahve gibi kullanımlara bağlı sararma ile farklı olan bir sararma söz konusudur. Kemik renginin ortaya çıkması ile dişleriniz sarı renkte görünmeye başlayabilir. Bu genelde ilerleyen yaşlarda dişin koruyucu tabakası olarak açıkladığımız diş minesinin incelmesi sonucu ortaya çıkar. Aynı zamanda erken yaşlarda da görülebilen örnekleri vardır.

Erken yaşlarda görülmesi ise tamamen asitli içeceklerin ve şekerli yiyeceklerin bol miktarda tüketilmesi ile oluşur. Bunun için asitli içecekler ve şekerli yiyeceklerden sonra dişlerinizi fırçalamadan önce mutlaka bol su ile yıkayın. Şekerli yiyecekler ve içecekler dişlerinize yapışarak tutunur ve tek fırçalamada çıkmayabilir. Kemik rengine bağlı sararma için diş hekiminize danışarak profesyonel bir hizmet alabilirsiniz.

Dişler Kendi Kendine Beyazlar Mı?

Maalesef dişlerimize verdiğimiz hasarlar kendi kendine düzelmiyor. Sürekli olarak sararmasına neden olan yiyecek ve içecekleri artık tüketmeseniz dahi dişlerinizin temizlenmesi gerekir. Diş nasıl beyazlar açısından dişlerinizin kendi kendine beyazlaması maalesef mümkün değil. Bunun için profesyonel bir diş hekimi ile görüşerek dişlerinizi temizletebilirsiniz. Diş temizletme işleminden sonra bir daha diş nasıl beyazlar sorusunu sormak istemiyorsanız ağız bakımınıza dikkat etmelisiniz.

Diş Nasıl Beyazlar

Başlıkta ki sorunun çıkma nedeni ise sigarayı bırakan insanların artık dişlerini daha az sarılıkta görmeleridir. Bunun açıklaması ise sürekli sigara içen insanlarda artan sararmalar da dişlere yapışmayan yeni sarılık tabakası bulunur. Taze olan bu tabaka sigarayı bıraktığınız an düzenli fırçalamalarda kaybolabilir ancak altında bulunan ve yıllarca biriken tabakanın kendi kendine temizlenmesi mümkün değildir. Bu yüzden profesyonel destek almak için diş hekiminizden randevu almanız gerekmektedir.

Her Diş Beyazlar Mı?

Günümüzde bilimin gelişmesi ile neredeyse her türlü diş için beyazlatma yöntemleri kullanılıyor. Ancak bunun için öncelikle dişlerinizin sararmasına neden olan sebeplerin bulunması gerekiyor. Diş nasıl beyazlar ile beraber diş minesinin incelmesi ile ortaya çıkan sararmalar ve sigara ve kahve kullanımına bağlı sararmalar en sık görülen sararma tipleridir. Bunlar bir çoğumuzun başına gelerek sinir bozucu olabiliyor. Bu aşamada yine en güvenilir yöntem hekimler oluyor. Diş hekiminiz ile bu sararmaların üstesinden nasıl gelebileceğiniz hakkında bir yol izleyebilirsiniz. Sigara ve kahve kullanımları dolayısı ile sararan dişler 1-3 ay arasında beyazlatılırken, bazı durumlar da bu süre 6 ay gibi bir sürece kadar uzayabilir. Diş beyazlatma işlemi ile dişlerinize güzel bir görünüm katabilirsiniz ve daha rahat gülebilirsiniz. Ancak bu işlemden sonra dişlerinizin ve ağzınızın bakımına daha çok dikkat etmeniz gerekecektir. Diş nasıl beyazlar sorusu üzerinde önemle durulan bir sorun olarak karşımızda durur.

23 Haz, 2022

Flap Operasyonu

Diş ve diş etlerinin çevresinde oluşan sert ve yumuşak dokular rahatsızlığa neden olabilir. Tıp dünyasında diş eti hastalığı veya periodontal hastalık olarak bilinen bu tür sorunların tedavisi, günümüz tıp dünyasının gelişmesiyle mümkün… Devamını Oku
25 Kas, 2022

Amalgam Dolgu

Çok dolgu işlemi dişlerde meydana gelen çöplüklerde veya kırılmalara da uygulanan tedavi yöntemlerinden bir tanesidir. Amalgam dolgu çürüklere yapılan müdahale dolguları içerisinde bulunmakta ve dolgu çeşitleri arasında en sık kullanılanlardan… Devamını Oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir