Blog
Henüz Yorum Yok

İmplant tedavisinin aşamaları yada Komple diş implantı nasıl yapılır? sorusu kliniğimize hastalarımızca sık yöneltilen sorulardan biridir. Diş implantları eksik dişlerin yerini alan, çene kemiğini yerleştirilen yapay diş kökleri olup titanyumdan imal edilir. Çene kemiğini yerleştirildikten sonra, kemik ile kaynaşması beklenir. Bunun üzerine de doğal diş görünümüne sahip dişler uygulanır. Gerek görünüm gerekse işlev bakımından doğal dişlerden farkı bulunmaz.

Bursa İmplant Tedavinin süresi hastaya uygulanacak implant sayısına göre farklılık arz etmektedir. Tek bir diş için 15 ile 30 dakika gibi bir süre gerekir. Başarılı bir implant tedavisi, yeterli sayıda destek dişi olmaması nedeniyle hareketli protez kullanmak durumunda olan hastalara, sabit protez sağlar.

Bunun yanı sıra geleneksel protezler ile kıyaslandığında, konuşma rahatlığı ve çiğneme daha iyi orandadır. Ayrıca doğal dişlerin aşındırılarak, köprü yapılması gereksinimi de ortadan kalkar. Böylece daha fonksiyonel bir yapı sunar.

Başarısız implant belirtileri alerjik reaksiyonlar, implant tutmaması, ısırma ve çiğnemede zorluk gibi durumlarla kendini gösterir. Eğer bu gibi durumların yaşanmamasını istiyorsanız, alanında profesyonel olan diş hekimlerinden yardım almanız şarttır.

İmplant Öncesi Yapılması Gerekenler

İmplant öncesi ne yapılır, tedavinin başarılı olması için büyük bir önem sahibidir. Hastalar ağız ve diş sorunları ile başvuru yaptıklarında bir takım tetkik ve testler ardından bu tedaviye karar verilmektedir. Dolayısıyla hastaların nelere dikkat etmesi gerektiği hekimler tarafından belirtilmektedir.

İmplant işlemlerinde, tedavi öncesinde hastanın filmleri değerlendirilerek çene kemiğinin kalitesi üzerine bilgi alınmaktadır. Ardından hangi implant türünün kullanılacağı diş hekimi tarafından tespit edilir. Farklı şekil ve boyutlarda olduğu için hangisinin tercih edildiği büyük önem taşır.

Ayrıca komple diş implantı nasıl yapılır hakkında da ana hatlarıyla hastalar bilgilendirilir. İşlemlerin tamamlanması ardından oluşacak görüntü gösterildiği için olumsuz durum yaşanmamaktadır. İlgili bölgedeki diş çekimi tamamlanınca implantlar uygulanır.

İmplant-Tedavisi-Sonrasi

İmplant Tedavisi Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

İmplant yeri ne zaman iyileşir için yaklaşık 4 ile 5 haftalık bir sürede iyileşmenin başladığı söylenebilir. 8 ile 12 hafta arasında iyileşme süreci tamamlanır. Tedavinin başarılı sonuç verebilmesi için implant uygulaması ardından yapılması gerekenler de bilinmelidir.

Cerrahi operasyon ile açılan diş etleri dikilerek kapandığı için, iyileşme süresi boyunca darbe alınmaması gerekir. Bu kapsamda sert gıdaların tüketilmemesi, dikişli bölgeye baskı uygulanmaması şarttır.

Bu doğrultuda beslenmenize dikkat etmeniz şarttır. Aşırı sıcak veya aşırı soğuk besinlerden uzak durulmalıdır. Dikkat edilmemesi halinde implantın stabilitesine zarar gelebilir. Tüketilebilecek besinler arasında oda sıcaklığında,

  1. Muhallebi ve ekmeğin iç kısmı gibi yumuşak besinler,
  2. Elma ve kivi meyvelerden elde edilebilecek taze sıkılan meyve suları,
  3. Çorba türleri,
  4. Yumuşak pişirilen yumurta ve et,
  5. Yoğurt, peynir, süt sayılabilir.

İmplant ameliyatından sonra yenmemesi gerekenler nelerdir yanı sıra alkol ve sigara kullanımı da önemlidir. Bunları kullanmak, iyileşme sürecini olumsuz etkiler. Bunun yanı sıra bakteri plaklarına zemin hazırlayacağı için iltihap riskini arttırır. Toksit ve karbonmonoksit unsurlara bağlı şekilde titanyum implantın çene kemiği ile kaynaşması olumsuz etkilenir.

Bunun yanı sıra diş hekiminizin önerdiği noktalara da dikkat etmeniz gerekir. Eğer bir takım ilaçlar reçete edilmişse uygun şekilde kullanılmalıdır.

İmplant Ameliyatı Nasıl Yapılır?

İmplant Ameliyatı Nasıl Yapılır

İmplant ameliyatı neden yapılır? Eksik olan dişlerin yerine yapay diş köklerinin uygulanmasıyla, diş ve çene yapısı yeniden sağlıklı olmaktadır. İmplant işlemi aşana aşama şu şekilde izler;

  1. Muayene ve planlama: Bu aşamada ayrıntılı bir ağız içi muayene sayesinde dişlerin birbiriyle ilişkileri, alt ve üst çenenin durumu incelenir. Kaç implant yapılacağı, bunların boyu ve tipi, üzerine yapılacak protezler planlanır. Klasik radyografi ve üç boyutlu tomografi alınmakta, özel bir cihazda çenenin aynı ölçüde modeli elde edilir.
  2. Operasyon: Muayene ve planlama tamamlanınca, uzman diş hekimi tarafından implant yerleştirmesi yapılır. İmplant çok acı verir mi lokal anestezi ile yapıldığı için endişe gerektirmez. İndizyon dişeti üzerinden gerçekleştirilerek, uygun aletler ile implantın yerleştirileceği yuva kemikte açılır.
  3. İyileşme: Operasyon tamamlandıktan sonra iyileşme süresi gelir. Bu alt çene için 2 – 2,5 üst çene için ise 3-4 ay bulunur.
  4. İmplant yerleştirilmesi: İyileşme tamamlandıktan sonra implant yerleştirilmesi işlemleri gerçekleştirilir. Eğer çene kemiği yeterli değilse greft ilavesi yapılabilir.

İmplant kaç aşamada takılır böylece tamamlanır. Kemik ve implant adapte olunca üzerine üst yapısı yerleştirilir.

28 Nis, 2022

Kırık Diş Sorunları

Kırık Diş Sorunları Estetik açıdan olumsuz bir görsellik oluşturan önemli bir diş problemidir. Bireylerin dişlerinin kırılma nedenleri kaza gibi travmalar yüzünden olabilir. Aynı zamanda hatalı bir şekilde diş ile yapılan… Devamını Oku
12 Mar, 2022

Çene Eklemi Sorunları

Omurgaya ve dişlere yakın olan çene eklemi bu bölgelerde de bazı rahatsızlıklardan kolaylıkla etkilenebilmektedir. Eklem, normal biri için günde soluk alıp verme, yutma ve çiğneme gibi fonksiyonları yerine getirmek için… Devamını Oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir