Blog
Henüz Yorum Yok

Diş Eti Temizliği Nasıl Yapılmalı, Diş Eti Tedavisi; Diş eti temizliği, aynı zamanda periodontal bakım olarak da bilinmektedir. Profesyonel diş eti temizliği diş hekiminizin dişlerinizdeki plak ve tartarı etkili bir şekilde temizlemesini sağlayan bir diş uygulamasıdır. Bu işlem gereklidir. Çünkü tedavi edilmezse plak diş eti hastalığına ve diş çürümesine yol açabilir. Diş eti temizliği ayrıca diş hekiminizin ağzınızın genel sağlığını değerlendirmesine izin vererek sağlıklı diş ve diş etlerini korumanıza yardımcı olmaktadır.

Diş eti temizliği, dişlerin arasından ve diş eti çizgisinin altından plak birikintilerini ve tartarı temizler. Diş hekiminiz, bu birikintileri gidermek için her dişin kenarlarından ve diş eti çizgisinin altından geçirilen özel aletler kullanacaktır. Bu tarz bir işlem ağrısızdır, ancak bazen diş etlerinden biraz kanamaya neden olur. Tedaviden sonra 24 saate kadar biraz hassasiyetiniz olabilir, ancak diş etleriniz iyileştikçe bu durum hızla geçecektir.

Diş Eti Temizliği Öncesinde Yapılacaklar?

Diş eti temizliği yaptırmadan mutlaka birtakım işlemleri uygun bir şekilde yapmak durumundasınız. Randevu saatinden en az 24 saat öncesine kadar su dışında hiçbir şey yiyip içmemelisiniz. Bu mümkün değilse, işlem sırasında dişlerinizin arasında yiyecek parçacıklarının kalmaması için her yemekten veya atıştırmadan sonra ağzınızı çalkaladığınızdan emin olmalısınız.

Ziyaretinizden önce düzenli olarak fırçalayın ve diş ipi kullanmanız önerilmektedir. Bu, tedaviden önce dişlerinizin arasında büyük kalıntı veya yiyecek birikintilerinin kalmamasını sağlayacaktır. Ayrıca asitli veya şekerli herhangi bir şey yedikten sonra da fırçalamalısınız. Bu gıdalar zamanla minede ciddi hasara neden olabilir. Ancak bu sayede diş eti temizliği gündeme geldiği zaman son derece titiz bir süreç karşımıza çıkmaktadır.

Tedavi sonrası ağrı kesici için gerekirse herhangi bir ilacı yanınızda getirmelisiniz. Diş eti temizliği, dişlerinizdeki plak ve tartarın temizlenmesine yardımcı olan bir diş işlemi olarak karşımıza çıkmaktadır.  Diş çürüğü, dişlerinizde sertleşebilen ve tartara dönüşebilen plak oluşumuna neden olabilir. Bu, diş eti iltihabına veya diş etlerinde iltihaplanmaya neden olmaktadır. Tedavi edilmediği takdirde, bu durum tedavi edilmediği takdirde diş kaybına neden olabilecek periodontal hastalığa yol açabilir.

Diş eti temizliği, diş taşı olarak da bilinen diş taşlarının diş yüzeyinden temizlenmesi işlemidir. Dişlerdeki plak sertleştiğinde diş taşı oluşur ve diş eti iltihabına ve periodontal hastalığa neden olabilir ve gülümsemenizi daha az çekici hale getirebilir. Diş taşı rutin temizlikler sırasında alanında uzman olan bir ekip tarafından temizlenebilir. Ancak çok fazla varsa veya ciddi diş eti problemleriniz varsa diş eti temizliği için diş hekiminize gitmeniz gerekebilir.

Diş Eti Temizliği Nasıl Yapılmalı?

Diş taşı, plak tükürük ve tükürükteki minerallerle birleştiğinde dişlerinizde oluşan sert bir tortudur. Plak, dişlerinize yapışan ve çürüklere ve diş eti hastalığına neden olan bakterilerden oluşmaktadır. Diş taşının ana suçlusu dişlerinizi yeterince düzenli fırçalamamaktır. Dişlerinizi günde en az iki kez fırçalamıyorsanız ve günde en az bir kez diş ipi kullanmıyorsanız, dişlerinizde tartar veya plak kalsifikasyonu olarak adlandırılan birikme geliştirme olasılığınız çok daha yüksektir.

Diş eti temizliği, diş yüzeyinden sertleşmiş plak ve tartarı çıkarmak için bir ölçekleyici, küret ve diğer aletlerin kullanıldığı bir uygulamasıdır. Burada en temel amaç, alttaki diş yapısına zarar vermeden mümkün olduğunca çoğunu çıkarmaktır.

Diş Eti Temizliği Nasıl Yapılmalı

Günümüz koşullarında diş eti temizliği bazen ölçeklendirme ve kök düzeltme olarak da adlandırılmaktadır. Nitelikli bir diş eti temizliği sayesinde oldukça sağlıklı bir diş etine sahip olmak mümkün olmaktadır. Diş etleri sadece güzel görünmekle kalmaz, dişlerinizin sağlıklı kalmasına da yardımcı olur. Bakterilerin neden olduğu diş etlerinin iltihabı olan diş eti iltihabınız varsa, diş etleriniz kırmızılaşabilir ve şişebilir. Bu, kötü bir diş eti iltihabı vakanız veya sadece hafif bir vakanız olduğu anlamına gelebilir. Herhangi bir diş eti hastalığı belirtisi fark ederseniz, tedavi görmek önemlidir.

Diş Eti Temizliğinde Dikkat Edilecekler Nelerdir?

Diş eti hastalığı belirtileriniz varsa ve tedavi arıyorsanız, diş hekimine ve yöntemlerine karar verirken göz önünde bulundurmanız gereken bazı şeyler vardır. Diş etlerinizi temizlemeden önce sıcak veya soğuk bir şey yemekten veya içmekten kaçınmalısınız. Çünkü bunu yapmak bölgedeki şişliği artırabilir ve diş hekiminizin tedavi seansları sırasında net görmesini zorlaştırabilir. Ayrıca diş bakımı sırasında kendinize zarar vermemek veya ağızda kanamaya neden olmamak için hafifçe fırçaladığınızdan emin olmalısınız.

Diş eti temizliği, dişlerinizde biriken plak ve tartarın çıkarılması işlemidir. Tedavi bir diş hekimi tarafında yürütülmek durumundadır. Diş eti tedavisinin amacı, daha fazla diş çürümesi ve periodontal hastalığı önlemektir. Bu, dişlerinizi ultrasonik bir küret adı verilen el aleti ile temizlemek anlamına gelen ölçeklendirme ve kök düzeltme ile yapılabilir. Diş hekiminiz bazı durumlarda diş eti tedavisi için lazer de kullanabilir.

Bazı durumlarda diş hekiminiz diş eti sağlığını iyileştirmek için ağız ameliyatı olmanızı önerebilir. Bu, diş etlerinizin üzerindeki tartar tortularının veya fazla kemik dokusunun çıkarılmasını içerebilmektedir. Şiddetli periodontal hastalığınız varsa, diş hekiminiz kron uzatma veya greftleme gibi daha gelişmiş tedaviler önerebilir. Periodontal hastalık olarak da bilinen diş eti hastalığı, dişleri destekleyen diş etlerini ve kemiği etkileyen bakteriyel bir enfeksiyondur.

Diş Etlerimi Ne Sıklıkta Temizlemeliyim?

Diş eti hastalığınız varsa, diş hekiminiz diş etlerinizi günde iki kez temizlemenizi önerecektir. Bu, bir oral irrigatör ile veya yumuşak kıllı bir diş fırçası kullanarak ve yemeklerden sonra diş ipi kullanarak yapılabilir. Bunun ne sıklıkta yapılması gerektiğinden emin değilseniz, yeni bir tedavi rejimine başlamadan önce diş hekiminize danışmalısınız. Dişlerinizde plak birikmesinden kaynaklanır ve tedavi edilmezse diş kaybına neden olabilir. Diş eti hastalığı yetişkinleri olduğu kadar çocukları da etkiler. Diş eti hastalığını önlemek için dişlerinizi günde iki kez en az iki dakika olmak üzere fırçalamalı ve günde bir kez diş ipi kullanmalısınız. Diş eti hastalığı belirtileriniz varsa, düzenli diş kontrolleri ve diş temizliği için diş hekiminizi ziyaret etmeniz önemlidir.

01 Şub, 2022

Diş Eti Çekilmesi Tedavisi

Dişleri saran diş etinin diş kökünü ve dişleri açığa çıkması sonucunda diş eti çekilmesi meydana gelir. Diş etinin çekilmesi cepler ve boşluklar oluşturur. Hem sağlık hem estetik açıdan diş eti… Devamını Oku
11 Eki, 2022

4 Adımda İmplant Tedavi Süreci

4 Adımda İmplant Tedavi Süreci İmplant tedavisi uzun bir süreçtir. Mümkün olan en iyi sonucu aldığınızdan emin olmak için diş hekiminizle iletişim içerisinde yer almanız gerekmektedir. Günümüz itibariyle implant tedavi… Devamını Oku
19 Tem, 2022

Ağız Kuruluğu Nedenleri ve Tedavisi

Tükürük tadı iyileştirir ve çiğnemeyi ve yutmayı kolaylaştırır. Ayrıca tükürükteki enzimler de sindirimi destekler. Azalan tükürük ve bunun sonucunda oluşan ağız kuruluğu, diş ve diş eti sağlığı, iştah ve diyetten alınan… Devamını Oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir