Çok dolgu işlemi dişlerde meydana gelen çöplüklerde veya kırılmalara da uygulanan tedavi yöntemlerinden bir tanesidir. Amalgam dolgu çürüklere yapılan müdahale dolguları içerisinde bulunmakta ve dolgu çeşitleri arasında en sık kullanılanlardan bir tanesi olmaktadır.
Abrazyon
Genel anlamda aşınma anlamına gelen abrazyon birbirine temas eden iki cismin aşınması anlamına gelen abrazyon diş erozyonu olarak da bilinmektedir.
İmplant Tedavisinin Aşamaları
İmplant tedavisinin aşamaları yada Komple diş implantı nasıl yapılır? sorusu kliniğimize hastalarımızca sık yöneltilen sorulardan biridir. Diş implantları eksik dişlerin yerini alan, çene kemiğini yerleştirilen yapay diş kökleri olup titanyumdan imal edilir. Çene kemiğini yerleştirildikten sonra, kemik ile kaynaşması beklenir. Bunun üzerine de doğal diş görünümüne sahip dişler uygulanır. Gerek görünüm gerekse işlev bakımından doğal dişlerden farkı bulunmaz.
Zirkonyum Diş Kaplama
Zirkonyum diş kaplama, porselen veya seramik malzemelerden üretilen, parlak ve son derece dayanıklı bir maddedir. Zirkonyum diş kaplama beyaz malzemeden meydana gelir. Ayrıca zirkonyumda metal bulunmaz. Son yıllarda sıklıkla tercih edilmesinin nedenleri arasında, dayanıklı olması ve kişilerin estetik beklentilerini çok iyi karşılamasıdır.
Yirmilik Diş Çekimi Sonrası Bunlara Dikkat Edin!
Yirmilik diş çekimi sonrası süreç son derece titiz bir süreç olarak karşımıza çıkmaktadır. Yirmi yaş dişleri en son çıkan dişlerdir. Bu dişler genellikle 17-25 yaşları arasında çıkarlar. Ancak 30 yaş ve hatta daha sonra ortaya çıkabilirler. 20’lik dişlerin çekimi oldukça titiz bir süreci beraberinde getirmektedir. Bundan dolayıdır ki yirmilik diş çekimi sonrasındaki sürece dikkat etmek her zaman önerilmektedir.
Yaprak Porselen
Yaprak Porselen, Diş kaplama uygulamaları içerisinde son zamanlarda oldukça popüler hale gelmiş olan yaprak porselen estetik diş hekimliği uygulamalarından bir tanesidir. Lamine porselen kaplama olarak da bilinen yaprak porselen sayesinde sararmış veya deforme olmuş dişler üzerine uygulanmaktadır.
Diş Eti Temizliği Nasıl Yapılmalı, Diş Eti Tedavisi
Diş Eti Temizliği Nasıl Yapılmalı, Diş Eti Tedavisi; Diş eti temizliği, aynı zamanda periodontal bakım olarak da bilinmektedir. Profesyonel diş eti temizliği diş hekiminizin dişlerinizdeki plak ve tartarı etkili bir şekilde temizlemesini sağlayan bir diş uygulamasıdır. Bu işlem gereklidir. Çünkü tedavi edilmezse plak diş eti hastalığına ve diş çürümesine yol açabilir. Diş eti temizliği ayrıca diş hekiminizin ağzınızın genel sağlığını değerlendirmesine izin vererek sağlıklı diş ve diş etlerini korumanıza yardımcı olmaktadır.
4 Adımda İmplant Tedavi Süreci
4 Adımda İmplant Tedavi Süreci İmplant tedavisi uzun bir süreçtir. Mümkün olan en iyi sonucu aldığınızdan emin olmak için diş hekiminizle iletişim içerisinde yer almanız gerekmektedir. Günümüz itibariyle implant tedavi süreci gündeme geldiği zaman hem estetik açısından hem de hasta konforu açısından üst düzeyde bir başarıyı içermektedir. Özellikle implant tedavi süreci söz konusu olduğu zaman aşağıdaki adımlar karşımıza çıkmaktadır. İşte 4 adımda implant tedavi süreci;
Tükürük Bezi Şişmesi ve Tükürük Bezi İltihabı Nedenleri
Tükürük bezi şişmesi ve tükürük bezi iltihabı nedenleri nelerdir? Tükürük bezi iltihabına sialadenit de denir. Parotis bezlerinizin birinde veya birkaçında ağrı, kızarıklık ve şişmeye neden olan bir durumdur. Bu tür iltihaplanma genellikle bakteri veya virüslerden kaynaklanan bir enfeksiyondan kaynaklanır.
Restoratif Diş Tedavisi
Restoratif diş tedavisi nedir? Restoratif diş tedavileri, diş eksikliklerinin üstesinden gelmenize ve genel ağız sağlığınızı iyileştirmenize yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Bu tedaviler, çürük, hastalık veya travma nedeniyle zarar görmüş dişleri restore etmek için kullanılabilir. Ayrıca kırık veya kırık dişleri veya eksik dişleri onarmak için de kullanılabilirler.