Blog
Henüz Yorum Yok

Gargaralar, antiseptik özelliktedir. Alkollü ve alkolsüz çeşitleri bulunur. Gargarayı ilk defa kullanacak kişiler ağız gargarasının nasıl kullanıldığına dair bilgi sahibi olmayı ister. Bu noktada ağız gargarası ağız yoluyla alınan ve ağzın iç bölümünde gargara yapılarak kullanılan özel bir karışımıdır. Elbette ki ağız gargarasından üst düzeyde bir fayda görmeyi istiyorsanız, bu karışımın nasıl kullanıldığını bilmelisiniz. İşte ağız gargarası nasıl kullanılmalı? Sorusunun yanıtı!

Gargara, ağız yolu ile ağzın içine alınır. Ağzın içinde bir süre tutulur. Yutmamak kaydıyla, ağzın her tarafına değecek şekilde, ağzın içinde gargara suyu çalkalanır. 30 saniye veya 1 dakika çalkalama yeterli olmaktadır. Daha sonra b usu tükürülür. Gargara suyunun içerisinde yer alan kimyasal ve alkol türleri yüzünden yutulmaması tavsiye edilir. Yutulması sonucunda mide ve solunum yolunda rahatsızlıklar meydana gelebilir. Gargaradan hemen sonra yiyecek ve içecek tüketilmemelidir.

Ağız Gargarası Nedir?

Ağız ve diş sağlığının korunması için düzenli bakım oldukça önemlidir. Düzenli bakımda kullanılacak malzemelerin önemi de büyüktür. Özellikle tam bir bakım sağlanması için gargara yapılması tavsiye edilir. Bu sebeple de ağız gargarası nasıl kullanılmalı sorusunun cevabı merak konusudur. Gargara, ağız içinde yer alan bakterilerin yok olması için en etkili yöntemlerden bir tanesidir.

Gargara; diş araları, dil, damak, yanaklar ve diş fırçasının ulaşamadığı yerlere ulaşarak burada bulunan plak ve bakterileri temizler. Antiseptik bir yapıya sahip olan gargaralar, temizlik ile birlikte nefesi de tazeler. Bu sebeple ağız bakımının son aşamasında kullanılması önerilmektedir. Ancak bu sayede ağız gargarasından üst düzeyde bir fayda elde etmeniz de mümkün olacaktır.

Elbette ki ağız gargaralarından üst düzeyde bir fayda elde etmeyi isterseniz mutlaka bu tür karışımları kılavuza uygun bir şekilde kullanmalısınız. Özellikle günümüz koşullarında geniş kapsamlı bir ürün yelpazesine sahip olan gargaraların farklı markalar halinde karşımıza çıktığını ifade edebiliriz. Tam da bu noktada gargaranın faydaları konusunda bilgi sahibi olmak; beraberinde önemli kazanımları getirmektedir.

Gargaranın Faydaları Nelerdir?

Ağız çalkalama suları olarak da isimlendirilen ağız gargarası; ağız bölgesinde antiseptik etki oluşturmak konusunda üst düzeyde bir performansı ortaya koyabilmektedir. Ağız gargarasının bir süre ağızda çalkalanarak tutulması tavsiye edilirken; yine ağız bölgesinde gargaranın bir süre bekletilmesi de önerilmektedir. Temel diş bakım işlemlerinden sonra gargara yapımı ağızda kalan plak ve bakterilerin atılması için önemli olmaktadır. Ağız gargarasının nasıl kullanıldığını biliyor olmak bu tür karışımlardan üst düzeyde bir fayda görmeyi de mümkün kılar. Tam da bu noktada ağız gargarasının aşağıda sıraladığımız faydaları bulunmaktadır;

  • Diş fırçasının ulaşamadığı yerlere ulaşması,
  • Kötü kokuları bastırarak taze bir nefese sahip olmak,
  • Ağız hijyeninin korunmasında etkili bir yöntem olması,
  • Diş çekimi sonrası doğal bir ağrı kesici görevi görmesi,
  • Asit, bakteri ve plak gibi oluşumları en aza indirmesi,
  • Diş minesinin zarar görmesini, dişlerin çürümesini, ağız ve boğaz enfeksiyonlarını ve dişlerin sararmasını önlemesi,

Görüldüğü üzere ağız gargarası gündeme geldiği zaman karşımıza çok sayıda farklı fayda çıkmaktadır. Bütün bu bilgiler ışığında ağzı gargarasından üst düzeyde bir yarar elde etmek isterseniz mutlaka bu tarz karışımları kullanım kılavuzuna uygun bir şekilde kullanmalısınız!

06 Haz, 2022

Sedasyon Nedir? 

Sakinleştirmek anlamı taşıyan sedasyon, tıpta sık tercih edilen bir uygulamadır. Tıp alanında genel anestezi uzmanının uyguladığı sedasyon, sedatif ilaçlar kullanılarak, bütün reflekslerin korunup, derinliği kontrollü bir şekilde ayarlanabilen bir uyku… Devamını Oku
09 Kas, 2022

İmplant Tedavisinin Aşamaları

İmplant tedavisinin aşamaları yada Komple diş implantı nasıl yapılır? sorusu kliniğimize hastalarımızca sık yöneltilen sorulardan biridir. Diş implantları eksik dişlerin yerini alan, çene kemiğini yerleştirilen yapay diş kökleri olup titanyumdan… Devamını Oku
06 Eyl, 2022

Diş Kökü İltihabı

Ağız içinde biriken bakteriler zamanla diş köklerine doğru ulaşarak burada çoğalmakta ve enfeksiyon oluşumuna neden olmaktadır. Bu duruma genel olarak diş kökü iltihabı adı verilmekte ve bu iltihap genellikle ölü… Devamını Oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir