Blog

İmplant yerleştirdikten sonra, ameliyat sonrası bakım ve ameliyatınızı takip eden günlerde neler bekleyeceğiniz hakkında bazı sorularınız olabilir. İşte bu sorulara dair bilmeniz gerekenler!

İmplant Ameliyatından Hemen Sonra 

Ameliyattan hemen sonra, işlem sırasında kullanılan lokal anestezik alan bölge uyuşturulacaktır. Diş hekimi, iyileşirken onları korumak için dişinize veya dişlerinize geçici bir kapak yerleştirecektir. Enfeksiyonu önlemek için antibiyotik de alabilirsiniz.

İmplant Ameliyatından Sonra Yemek

Katı yiyecekler yiyemezsiniz! Bu nedenle implant ameliyatınızdan sonraki 24 saat içinde bir ağız çene-yüz cerrahı randevunuz varsa önceden planlamalısınız. İşlemden önce yemekten kaçınmanız gerekip gerekmediğini diş hekiminize sorun. Bazı ağız cerrahları, hastaların randevularından önce gece yarısından sonra hiçbir şey yememesini tercih etmektedir. Mümkünse, işlem sırasında acıkmanıza karşı yoğurt veya elma püresi gibi yumuşak yiyecekler getirmelisiniz.

Ağrı Kesici İlaçları Reçete Edildiği Gibi Kullanın

Size reçete edilen ağrı kesicileri mutlaka diş hekiminizin tavsiyesine uygun bir şekilde kullanmaya dikkat etmelisiniz. İşlem sırasında kullanılan antibiyotikleri temizlemek için bol su içmeniz her zaman önerilmektedir. Bir de demir ve kalsiyum içeren multivitaminleri almanız da tavsiye edilmektedir. İmlanttan sonra iyileşmeyi engelleyebilecek ilaçlar konusuna dikkat edin. Çünkü bazı ilaçlar ameliyat sırasında kanamayı artırabilir ve bu da iyileşme sorunlarına neden olabilir.

İmplant Ameliyatından Hemen Sonra

İmplant Sonrasında İyileşme Sürecine Dikkat Edin!

İmplant cerrahisinde iyileşme her hasta için farklıdır. Bu yapılan işlemin türüne bağlıdır. Diş hekiminiz implant ameliyatından sonra ortaya çıkabilecek ağrı düzeyleriniz ve diğer komplikasyonlar hakkında iletişim kurabilmenize ek olarak, iyileşme döneminiz boyunca neler olacağı hakkında daha fazla bilgi edinmeniz önemlidir. Önünüzde ne olduğunu anlayarak ve bir şeylerin plana göre gitmediğini gösteren işaretlerin ne olduğunu bilerek, hem kendinizin hem de cerrahınızın mümkün olan en kısa sürede başarılı sonuçlar için çalıştığından emin olabilirsiniz.

Diş İmplantı Sonrasındaki Bakım Sürecine Dikkat Edin!

Diş doktorunuza implant sonrası bakımı ve ameliyattan sonra ne tür bir iyileşme dönemi beklemeniz gerektiğini sormalısınız. Diş implantları, geleneksel protezlerden veya köprülerden daha fazla bakım gerektirmektedir. Ancak bu, ameliyattan sonra normal aktivitelerinize devam edemeyeceğiniz anlamına gelmez! Diş hekiminiz, işe geri dönmeye veya evdeki diğer faaliyetlere devam etmeye hazır olmadan önce ne kadar süreceği konusunda size bir fikir verebilmelidir.

İmplant Sonrasında 1 ya da 2 Hafta Kadar Dinlenin!

Diş implantı ameliyatından sonra, en az bir veya iki hafta rahat olmanız önemlidir. Bu, vücudunuza ameliyatın travmasını iyileştirmek ve iyileştirmek için zaman verecektir. Böylece iyileşmesi sürecinin de olumlu yönde desteklenmesi mümkün hale gelecektir. Burada doktorunuza danışmanız beraberinde önemli kazanımları da getirecektir.

Mutlaka Yorucu Aktivitelerden Kaçınmalısınız!

İmplantlarınız iyileşirken ağır nesneleri kaldırmak gibi yorucu aktivitelerden kaçının. Yorucu aktiviteler, diş etlerinizin cerrahi bölgede şişmesine ve tekrar kanamasına neden olabilir. Bu da iyileşme sürecini geciktirebilir veya uzun vadede komplikasyonlara sebep olabilecektir. İmplant işleminden tamamen iyileşene kadar yorucu faaliyetlerden kaçınmak en iyisidir.

Bütün bu bilgiler ışığında Yeni dişlerinize zarar verebilecek kuruyemiş, kraker ve cips gibi sert yiyecekleri ağzınıza tam olarak oturmadan yememelisiniz. Yoğurt ve elma püresi gibi yumuşak yiyecekler şimdilik iyi ama bunlar sizi çok rahatsız ediyorsa kaçınılmalıdır.

06 Eyl, 2022

Diş Kökü İltihabı

Ağız içinde biriken bakteriler zamanla diş köklerine doğru ulaşarak burada çoğalmakta ve enfeksiyon oluşumuna neden olmaktadır. Bu duruma genel olarak diş kökü iltihabı adı verilmekte ve bu iltihap genellikle ölü… Devamını Oku
23 Eyl, 2022

Kist Operasyonu Öncesi Bilinmesi Gerekenler

Kist operasyonu öncesi bilinmesi gerekenler nelerdir? Diş kistleri, diş etlerinde ve çene kemiğinde görülen kanserli olmayan büyümelerdir. Ağrıya, şişmeye ve sıcak veya soğuk sıcaklıklara duyarlılığa neden olabilirler. Tedavi edilmediği takdirde… Devamını Oku
11 Eki, 2022

4 Adımda İmplant Tedavi Süreci

4 Adımda İmplant Tedavi Süreci İmplant tedavisi uzun bir süreçtir. Mümkün olan en iyi sonucu aldığınızdan emin olmak için diş hekiminizle iletişim içerisinde yer almanız gerekmektedir. Günümüz itibariyle implant tedavi… Devamını Oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir