4 Adımda İmplant Tedavi Süreci İmplant tedavisi uzun bir süreçtir. Mümkün olan en iyi sonucu aldığınızdan emin olmak için diş hekiminizle iletişim içerisinde yer almanız gerekmektedir. Günümüz itibariyle implant tedavi süreci gündeme geldiği zaman hem estetik açısından hem de hasta konforu açısından üst düzeyde bir başarıyı içermektedir. Özellikle implant tedavi süreci söz konusu olduğu zaman aşağıdaki adımlar karşımıza çıkmaktadır. İşte 4 adımda implant tedavi süreci;
- Hazırlık aşaması
- İmplant yerleştirme aşaması
- İmplant sonrası tedavi bakım talimatları
- İyileşme süresi ve gerekirse kemik aşılama işlemi
Hazırlık Aşaması
İmplant tedavi sürecinde ilk adım implantların yerleştirileceği alanın hazırlanmasıdır. Bu, kemiğin çıkarılmasını, yeniden şekillendirilmesini ve ardından kemiğin implant çevresinde düzgün bir şekilde iyileşmesini sağlamak için kemik grefti materyali ile doldurulmasını içerebilmektedir.
İmplant Yerleştirme Aşaması
İmplantlarınız için yer hazırladıktan sonra cerrahınız implantları çene kemiğinize yerleştirecektir. İmplant yerleştirme işleminin tamamlanması birkaç hafta sürebilir. Bu süre zarfında doktorunuz iyileşme sürecini izleyecek ve her şeyin planlandığı gibi gittiğinden emin olacaktır.
İmplant Sonrası Tedavi Bakım Talimatları
İmplantlarınız yerleştirildikten sonra, iyileşme sürecini hızlandırmak ve tedavi planınızdan en iyi sonuçları aldığınızdan emin olmak için bazı implant sonrası tedavi bakım talimatlarını izlemeniz gerekecektir. Bu talimatlar, ameliyattan iyileşirken belirli yiyeceklerden kaçınmayı ve iyileşme süresi boyunca doktorunuzun önerdiği şekilde antibiyotik almayı içermektedir.
İyileşme Süresi ve Gerekirse Kemik Aşılama İşlemi
Her uygulamanın iyileşme süresi, karmaşıklığına bağlı olarak değişmektedir. Ancak ameliyattan kaç kemiğin etkilendiğine bağlı olarak tipik olarak üç ay ile bir yıl veya daha uzun arasında değişmektedir. Tam da bu noktada dental implant süreci sonrasında iyileşme sürecine dikkat etmek gerekmektedir.
İmplant Diş Yapımı Tedavi Süreci Nasıldır?
Son zamanların son derece popüler uygulamalar arasında yer alan implant diş yapımı tedavi sürecinin ilk aşaması vidaların yerleştirilmesi aşamasıdır. İmplant diş yapımında tüm tedavi sürecinin 3 ile 6 aylık süre içerisinde tamamlandığını rahatlıkla ifade edebiliriz. Diş yapımı uygulaması sırasında bir aşamadan bir sonraki aşamaya geçmek için mutlaka belirli bir süre beklemek gerekmektedir.
İmplant diş yapımı gündeme geldiği zaman vidaların yerleşmesi sonrasında yaklaşık olarak 1 ya da 2 hafta kadar beklemek gerekmektedir. Çünkü vidalar yerleştikten sonra vidaların çevresindeki dokuların iyileşmesi beklenilmelidir. Ancak bu sayede üst derece etkiye sahip bir uygulamanın devreye sokulması mümkün olmaktadır.
Dental İmplant İşleminde Dikkat Edilecekler Nelerdir?
Dental implantlar için iyi bir aday olup olmadığınızı belirlemek için diş hekimlerimizle istişare etmeniz gerekmektedir. İmplantları yerinde tutmak ve diş etleri etraflarında tam olarak iyileşmeden dişlerin hareket etmesini önlemek için implantların üzerine inleyler veya onleyler yerleştirilme aşamasına dikkat etmek gerekmektedir.
İmplantlar yerleştirildikten sonra, çene kemiğiniz ve diş etlerinizle düzgün bir şekilde bütünleşmelerini sağlamak için yaklaşık üç ay boyunca bir atel takılmaktadır. Bu süre zarfında sert yiyecekleri çiğnememek önemlidir. Çünkü bu yeni dişlerinize zarar verebilir veya diş eti çizgisinde birleştiği yerde tahrişe neden olabilir.
İmplant Tedavisinin Aşamaları Nelerdir?
Son zamanların popüler uygulaması olarak karşımıza çıkan implant tedavisi, farklı aşamalardan oluşmaktadır. Bu aşamaların her birine dikkat ediyor olmak, beraberinde önemli kazanımları getirmektedir. Tam da bu noktada son zamanlarda implant tedavisinin aşamaları gündeme geldiği zaman aşağıdaki aşamalar karşımıza çıkmaktadır;
- Muayene ve planlama aşaması
- Operasyon aşaması
- İyileşme aşaması
- İmplantın yerleştirme aşaması
- Protezin yapılması aşaması
- Protezin Yapılması aşaması
Bütün bu bilgiler ışığında implant tedavisi süreci söz konusu olduğu zaman karşımıza son derece titiz bir süreç çıkmaktadır.